I 25 års present så fick jag av lars en matlagningskurs. Väldigt uppskattat då jag är så himla glad i matlagning. Så ikväll var det dags och man kunde välja bland olika länder, teman m.m men jag föll för italienskt. Jag älskar italiensk mat och nu med facit i hand så är jag väldigt nöjd över mitt val.
 
Vi var en grupp på 13 personer så vi delades upp, sex och sju personer i grupperna. Så valde man två och två att göra förrätt, huvudrätt eller efterrätt. Jag och lars fick enligt mig nitlotten och fick efterrätten. Det sög lite för jag tycker ju inte ens om att baka och hålla på med efterrätter. Vi lagade iaf en tiramisu, jag gillar ju inte ens kaffe....haha så negativ. Men vi hängde med på vad dom andra gjorde gällande dom andra rätterna.
 
Förrätten var ungsgrillad paprika som man skalat och fyllt med persilja, vitlök, bröd och mozzarella. Det lät super gott, det lukta jätte gott och såg gott ut....men...det smaka inte bra. Alltså hur kunde alla dom goda grejerna inte bli bra? Den va inte äcklig men det smaka bara inte bra tråkigt nog.
 
Varmrätten var gudomlig. Alltsä den ser kanske inte så god ut på tallriken men oj vilka smaker. En aburgine lasange med mozzarella, parmesan, skinka, friterad aburgine, basilika, persilja, vitlök, tomater, mmmh!! Hon som höll i matlagningskursen berättade också om hur man ska tänka med salt och socker gällande krossade tomater så det var bra tips man fick.
 
Sen var det som sagt tiramisu till dessert. Föll inte mig i smaken pga kaffe, men alla andra verkade gilla de 😀
 
Det här var väldigt kul och lärorikt. Trevligt att träffa andra med sån social matlagning. Vill absolut göra om det!
 

Kommentera

Publiceras ej