För flera år sen, vi snackar typ 10 år sedan. Så började jag och pappa prata om vad vi ville när vi dör, kremeras eller inte, gravsten, minneslund eller vad vi ville. Det här samtalet var bara ett vanligt samtal, inte som om vi trodde att det skulle ske inom snar framtid utan bara så man vet, sånt är viktigt. 
 
Pappa berättade att han ville kremeras och han ville absolut inte ha en gravsten, knappt en begravning. Han ville att det skulle vara så enkelt som möjligt för dom som blir kvar. Jag minns att jag, och mamma speciellt reagerade på att han inte ville ha en plats. Men med åren som har gått så förstår man att det är en väldigt fin tanke för dom anhöriga.
 
Pappa ville kremeras och att askan skulle spridas i havet. Jag föreslog mellan sverige och finland eftersom han är finsk. Han gillade iden direkt. Och så var det bestämt och vi visste det. Har vetat hans önskemål hela tiden. Det här är ju inget man har gått och tänkt på i tio år, men något man tänkte på direkt när han gick bort. 
 
Redan dagen efter pappas bortgång så ringde jag länsstyrelsen för att börja ansökning om askspridning, vi fick det godkänt, bokade båtresa och igår så var det dags. Med urnan med pappas aska i så åkte vi på båtresa för att sprida hans aska.
 
Det var såklart konstigt, men jag är så tacksam att pappa hade tänkt på vad han ville och att vi uppfyllde det för han. Att han inte har en gravplats känns okej med tanke på att vi alla bor så utspritt och man slipper dåligt samvete om att gå till graven. Pappa är ju i våra hjärtan och i huvudet och han fick det han ville det är viktigt för oss ♡
 
Urnan var en urna som var gjord av sammanpressad sand vilket gjorde att den smulas upp i vatten så hela urnan släpptes i vattnet och vi hade rosor som vi kasta i vattnet. Solen sken och det var fint. 
 
Vi har fått kordinaterna på den exakta platsen vilket också är väldigt fint tycker jag. 
 
Det här var det sista som skulle fixas, nu kan man sänka axlarna, sörja, tänka, minnas och få vara. Älskade pappa, du fattas oss! Det är så sorgligt och ledsamt att han inte är med oss mer men samtidigt finner man en stor tröst i att han inte lider mer, för han led, speciellt i slutet och ingen ska behöva lida. 
 
Jag hoppas att pappa är på någon plats i himlen nu, utan smärta och anstränging, med sin pappa, gärna träffat på mormor också och ser på oss ☆
 
Jag älskar dig pappa och saknar dig varje dag! ♡ 
 
 

1 kommentarer

Mikaela

23 Oct 2017 11:01

❤️

Svar: ❤❤
angelica sjölin

Kommentera

Publiceras ej