Det här med det nya jobbet känns fantastiskt, en fast tjänst på 70%, hoppas att det blir som jag förväntar mig 👩‍🍳 

Vad påmind jag blir om tiden för ett år sedan. Hade fått veta att jag hade fått jobb på en skola, ringde pappa och han blev så glad för min skull. När jag började på den skolan så låg pappa på sjukhus och jag sa till min chef att jag måste ha mobilen på mig ifall det skulle va något med pappa. En vecka och en dag jobbade jag på skolan och så gick pappa bort. Jag var sjukskriven i tre veckor tror jag det var innan jag var tillbaka på jobbet. Det var jobbigt och svårt. Mitt huvud var i egna tankar och att då vara helt ny på en arbetsplats och samtidigt bearbeta så stor sorg gick inte, jag kunde jobba, så det var inte det, men jag ville vara på en plats och med kollegor där jag kände mig trygg. 

Det känns konstigt att jag nu ett år senare ska börja jobba på en ny skola och inte kan ringa till pappa och berätta om det nya jobbet. Det känns så konstigt att livet går vidare utan honom. Det gör liksom bara sådär extra ont i hjärtat när jag verkligen vill ringa till han för att berätta något speciellt, men jag kan inte.

Jag drömde om pappa här om natten, drömde att vi träffades på en åker och pratade om att han har det bra nu och att han ser oss. Den där drömmen kändes så verklig när jag vakna. Vet att mormor är stolt i sin himmel nu att jag ska få jobba med matlaging. 

Min goda thai gryta idag, mums! 

Kommentera

Publiceras ej